Vesti

Trifkovićeva „Izbiračica”, u adaptaciji i režiji Vide Ognjenović – ispitna predstava studenata druge godine glume Fakulteta savremenih umetnosti, 4. februara na Sceni „Raša Plaović“

28 januar 2019

Ispitna predstava „Izbiračica“, u izvođenju studenata druge godine glume Fakulteta savremenih umetnosti u klasi profesora emeritusa Vide Ognjenović, biće odigrana 4. februara (20,30) na Sceni „Raša Plaović“. 

Čuvena komedija Koste Trifkovića, u adaptaciji i režiji gospođe Ognjenović, je predstava koja će sigurno nasmejati publiku, ali će je i naterati da se zamisli nad nekim društvenim pojavama i problemima. 

Priča o Malčiki, izbirljivoj devojci spremnoj za udaju, i njenoj potrazi za mladoženjom univerzalna je tema svih vremena. Kroz naizgled lagodnu radnju u tri čina i likove Sokolovića, Jece, Malčike, Timića, Kate… gledaoce će voditi studenti druge godine glume u režiji profesorke Vide Ognjenović - Vladana Zindović Došljak, Iva Pavleković, Nataša Stanišić, Nina Mrđa, Monja Medaković, Ana Lečić, Tamara Stanisavljev, Stefan Geić, Jovan Nešković, Ivona Mišić, Stefan Jevtović i Jovana Vidaković.
 
Asistent je prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Slobodan Beštić.
M.B.