Vesti

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić dobitnik Vukove nagrade

21 decembar 2017

Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu, maestro Dejan Savić, ovogodišnji je dobitnik Vukove nagrade koju dodeljuje Kulturno prosvetna zajednica Srbije.

Priznanje se dodeljuje za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke, a osim Savića, jednoglasnom odlukom žirija, dobitnici su i slikar Dragan Bartua iz Loznice, direktor Narodnog muzeja u Užicu Nikola Gogić, Dečiji kulturni centar u Beogradu, novinar RTS-a Branko Stanković (Beograd)...

Jedno od najprestižnijih priznanja u zemlji, Vukova nagrada, namenjena pojedincima i ustanovama za izuzetan doprinos razvoju kulture u Srbiji i svesrpkkom kulturnom prostoru, ove godine dodeljuje se 54. put.

Žirijem je predsedavao kompozitor prof. Svetislav Božić, a članovi su bili akademski slikar prof. Momčilo Antonović, književnik prof. Milovan Vitezović, istoričar dr Žarko Dimić, frulaš Bora Dugić, dramska umetnica Rada Đuričin, književnik i književni prevodilac prof. Dragan Mraović i književnik Selimir Radulović.

Svečano uručenje nagrada biće održano početkom februara.
M.B.