Vesti

VOJINU ĆETKOVIĆU NAGRADA "RAŠA PLAOVIĆ" ZA SEZONU 2012/2013

18 novembar 2013

Ovogodišnja Nagrada "Raša Plaović", koju Narodno pozorište u Beogradu dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u prošloj sezoni, pripala je Vojinu Ćetkoviću za ulogu Otela u istoimenoj predstavi Vilijama Šekspira u režiji Miloša Lolića i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Žiri u sastavu Igor Đorđević (predsednik) i članovi Slavko Milanović, Ana Grigorović, Raško Jovanović i Boban Jeftić, odluku o laureatu za sezonu 2012/2013, doneo je jednoglasno na sednici održanoj 18. novembra.
Pored Vojina Ćetkovića, kandidati za nagradu bili su Jadranka Selec, Ivana Nikolić, Nataša Marković, Milena Pavlović, Slađana Vlajović, Milica Zarić, Danica Ristovski, Goran Jevtić, Nataša Ninković, Nataša Tapušković, Vojislav Brajović, Nebojša Dugalić, Dušanka Stojanović Glid, Vanja Ejdus, Anastasia Mandić, Gordan Kičić i Nenad Jezdić.
Nagrada će biti uručena u petak, 22. novembra, na svečanosti koja će se održati na Velikoj sceni povodom 145. rođendana Narodnog pozorišta u Beogradu.
M.B.