Вести

„Один театар“ из Данске 27. јуна гостује на Сцени „Раша Плаовић“ с представом „Цвеће за Торгера“

10 јун 2021

Поводом 30 година постојања „Дах театра“, 27. јуна на Сцени „Раша Плаовић“ (20,30) гостоваће „Один театар“ из Данске с представом „Цвеће за Торгера“,  у режији и извођењу Роберте Kарери. 

Kомад, који представља омаж чувеном глумцу Торгеру Веталу, једном од оснивача тог алтернативног данског позоришта, између осталог, поставља и питање може ли туга постати светлост која осветљава нечији пут у животу?

Ова интригантна представа Роберте Kарери, животне и позоришне партнерке чувеног глумца Торгера, (премијерно изведена 7. новембра прошле године) говори о смислу живота, после губитка драге особе, који има две димензије: тугу и захвалност.

„Радост која ми је толико година улепшавала живот са њим, сада блиста кроз тугу и самим тим је чини посебном. Не постоји лек за тугу. Човек мора да научи да живи са њом, као са хроничном болешћу. Нисам више иста каква сам била пре Торгерове смрти и никада нећу бити. Али још увек сам у стању да певам и да се радујем, осећајући присуство његовог одсуства које стално прати моје кораке. Kаже се да умиреш два пута, други пут када си заборављен. Не желим да Торгер буде заборављен“, поручује Роберта Kарери.

Представа ће бити изведена у оквиру последње вечери ревијалног фестивала „Спајајући векове“ којим „Дах театар“ обележава значајан јубилеј. 

Народно позориште, на овај начин, придружује се прослави три деценије постојања „Дах театра”, основаног 1991. године у Београду. 
 

Галерија