Vesti

ALEKSANDAR ILIĆ PREDSTAVLjAO SRBIJU NA FESTIVALU SAVREMENOG PLESA U ALŽIRU

18 novembar 2013

Baletski umetnik i koreograf  Aleksandar Ilić, na predlog Ministarstva kulture i informisanja Srbije, predstavljao je našu zemlju na 5. Internacionalnom Festivalu savremenog plesa u Alžiru, koji je održan od 15. do 22. novembra.

Ilić je, pored članstva u žiriju, u kome su se nalazili Rajko Pavlić iz Hrvatske, Francesc Casadesus iz Španije, Cardens Prieto Rosario iz Kube i Talat Samawia iz Iraka, 19. novembra održao i konferenciju na kojoj je govorio o srpskoj plesnoj sceni.
Tom prilikom, u Bibliothequ du Palas de la culture Moufdi Zakar, on je predstavio Balet Nacionalnog teatra u Beogradu i SNP-a u Novom Sadu, Bitef Dance kompaniju, Madlenianum operu i teatar i Beogradski festival igre, kao i način na koji se razvija i popularizuje savremena igra u Srbiji.
Pored promotivnih video projekcija prisutnim novinarima predstavljena je i publikacije za umetničku igru "Stepart" i "Orchestra", a konferenciju su upotpunili programi, brošure i knjige Narodnog pozorišta u Beogradu i Bitef Dance kompanije.
M.B.

Biografiju Aleksandra Ilića možete pogledati OVDE