Vesti

Audicija za prijem novih polaznika Operskog studija "Borislav Popović"

5 oktobar 2022

Narodno pozorište u Beogradu organizuje audiciju za prijem novih polaznika Operskog studija "Borislav Popović" - mladih operskih pevača, korepetitora i dirigenata.

Audicija za pevače biće održana 17. oktobra u 11,00 časova, a za korepetitore i dirigente 24. oktobra (11,00) u Horskoj sali Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pravo na polaganje audicije imaju kandidati koji su diplomirali ili se nalaze na studijama na nekoj od visokoškolskih muzičkih institucija u Republici Srbiji ili inostranstvu.

Prijave se podnose od  4. do 14. oktobra u vremenu od 10,00 do 14,00 časova u kancelariji direkcije Opere Narodnog pozorišta, Beograd, Francuska 3, III sprat ili na i-mejl adresu ivkovicd@narodnopozoriste.rs

Prijave za sve kandidate moraju da sadrže:  umetničku biografiju, podatke o muzičkom radu i postignutim rezultatima, kontakt telefon i i-mejl adresu. Uz prijavu dostaviti očitanu ličnu kartu i dokaz o muzičkom obrazovanju (kopija diplome ili potvrda sa fakulteta).

Pevači  treba da pripreme po tri arije iz repertoara Opere po sopstvenom izboru (program - da napišu u prijavi). Ako neko ima svog korepetitora treba da navede njegovo ime i prezime. Ostali kandidati dostavljaju uz prijavu note za pozorišnog korepetitora.

Korepetitori treba da pripreme: 
1. Jedna solistička kompozicija po slobodnom izboru
2. Dve zadate operske arije (notni materijal će biti dostavljen mejlom poslednjeg dana podnošenja prijava ili preuzeti u direkciji Opere)
3. Pratnja arije Mizete  „Quando me`n vo`“ iz opere „Boemi“, Đ. Pučinija
*Narodno pozorište u Beogradu obezbeđuje pevača i korepetitora

Dirigenti treba da pripreme:
1. Dirigovanje uz klavir - „Preludio“ (uvertira) iz opere „Travijata“, Đ.Verdija
2. Sviranje i izrađivanje arije Liu „Tu che di gel sei cinta“ iz opere „Turandot“, Đ Pučinija ( u trajanju do 15 minuta).
*Narodno pozorište u Beogradu obezbeđuje pevača i korepetitora

Usavršavanje u Operskom studiju je besplatno i traje dve godine.

Sva obaveštenja u vezi sa programom audicije kandidati mogu dobiti na telefon 060 224 0015 kod organizatora Operskog studija Dragane Ivković, svakog radnog dana od 10,00 do 14,00 časova ili na imejl-adresu  ivkovicd@narodnopozoriste.rs.