Vesti

BORA DUGIĆ 16.12. GOST CIKLUSA "LAZA & VIL RAZGOVORI" U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

13 decembar 2013

U okviru ciklusa "Laza & Vil razgovori", koji je na repertoaru Muzeja Narodnog pozorišta u Beogradu, u ponedeljak 16. decembra (18,00), gost će biti Bora Dugić.

Tema razgovora, koji će sa proslavljenim umetnikom na fruli voditi osnivač Fondacije "Laza Kostić" Marina Milić Apostolović, biće muzika u predstavi "Henri Šesti" koju je po drami Vilijama Šekspira režirao Nikita Milivojević.
U tom komadu, koje je Narodno pozorište uradilo u koprodukciji sa Fondom „Laza Kostić“ i čuvenim londonskim pozorištem Glob teatar na čijoj sceni je veoma uspešno premijerno izveden 11. maja 2012. godine u okviru „Kulturne olimpijade“, Dugić učestvuje kao muzičar, zajedno sa Zoranom Živkovićem (violina) i Dušanom Stojanovićem (harmonika).
Naslovnu ulogu u ovoj tragikomediji, sa elementima groteske tumači Hadži Nenad Maričić, a u podeli su i Predrag Ejdus (Biskup od Vinčestera, kasnije kardinal), Tanasije Uzunović (Vojvoda od Glostera), Boris Pingović (Vojvoda od Samerseta), Nebojša Kundačina (Lord Talbot), Branko Jerinić (Erl od Vorika), Branislav Tomašević (Erl od Safoka), Slobodan Beštić (Ričard Plantadženet), Aleksandar Srećković (Šarl, kralj Francuske), Pavle Jerinić (Vernon), Bojan Krivokapić (Besit) i Jelena Đulvezan (Jovana od Orleana).
Ciklus "Laza & Vil razgovori", koji su pokrenuti 17. novembra, održavaju se uoči svakog izvođenja "Henrija Šestog", a teme su usmerene na pomenutu predstavu, kao i na bogato stvaralaštvo Šekspira i Kostića.
M.B.