Vesti

DIPLOMSKA PREDSTAVA STUDENATA GLUME “BITI IL' NE BITI”, 3. NOVEMBRA NA SCENI “RAŠA PLAOVIĆ“, U OKVIRU REVIJE PREDSTAVA “ŠEKSPIRU U ČAST”

28 oktobar 2016

Diplomska predstava “Biti ili ne biti” studenata Akademije lepih umetnosti i medija iz Beograda, biće izvedena 3. novembra (20,30) na Sceni „Raša Plaović“, u okviru revije predstava „Šekspiru u čast“.
Studenti u klasi prof. Božidara Đurović i Hadži Nenada Maričića, odigraće predstavu sa scenama iz poznatih Šekspirovih komada „Otelo“, „Hamlet“, „Magbet“ i „Romeo i Julija“.
U podeli su Nikola Todorović, Aleksandar Petrović, Anđela Rajić, Nikola Ugrinović, Irena Stanković i Vanja Pavlović.
Kostimograf je Sara Milevska.
U programu predstave objavljena je izjava Jana Kota (1914-2001) u kojoj taj čuveni poljski književni kritičar, esejista i teatrolog, između ostalog, navodi da se „Šekspirovi komadi gotovo nikada ne igraju u celini jer, da se igraju, neki bi trajali blizu šest sati“.
- Treba odabirati, treba skraćivati i seći. Oni će tada biti siromašniji od Šekspirovih, ali biće bogatiji za nas, za našu savremenost. Važno je samo jedno: doći preko Šekspirovog teksta do savremenog iskustva, do našeg nespokojstva i naše osetljivosti - istakao je Kot.
M.B.

Više o reviji predstava „Šekspiru u čast“ možete pročitati OVDE