Vesti

REVIJA PREDSTAVA “ŠEKSPIRU U ČAST”, TOKOM NOVEMBRA, POVODOM 400 GODINA OD SMRTI SLAVNOG ENGLESKOG PESNIKA I DRAMSKOG PISCA

26 oktobar 2016

Revija predstava pod nazivom “Šekspiru u čast”, povodom 400 godina od smrti slavnog engleskog pesnika i dramskog pisca, koji se, prema više različitih izvora, smatra za najvećeg pisca na engleskom jeziku i dramaturga svetskog glasa, biće održana tokom novembra na obe scene Narodnog pozorišta.
U tom periodu, publika će moći da pogleda više različitih naslova ovog klasika sa repertoara srpskih pozorišta, a prvi od njih, 2. novembra, na Sceni “Raša Plaović” (20,30), biće “Hamlet” u režiji Nikole Zavišića i izvođenju ansambla Drame Srpskog narodnog pozorište iz Novog Sada.
Narednog dana, na istom mestu i u isto vreme, biće odigrana diplomska predstava “Biti ili ne biti” studenata Akademije lepih umetnosti i medija u klasi prof. Božidara Đurovića i Hadži Nenada Maričića.
Na Velikoj sceni, 18. novembra (19,30), termin je rezervisan za “Henrija Šestog”, u režiji Nikite Milivojevića koji govori o plemićkim podelama u srednjevekovnoj Engleskoj i sukobu sa Francuskom.
Ujedno, biće to i jubilarno 50. izvođenje ovog komada koji je ansambl Drame Narodnog pozorišta u Beogradu premijerno izveo 11. maja 2012. godine u čuvenom londonskom Glob teatru, u okviru “Kulturne olimpijade”.
Nekoliko dana kasnije, 23. novembra, Milivojević će se, takođe na Velikoj sceni, u istom terminu, predstaviti sa još jednim naslovom – ovoga puta u pitanju je “Perikle”, u izvođenju ansambla Šabačkog pozorišta.
Knjaževsko srpski teatar iz Kragujevca gostovaće 25. novembra (Velika scena, 20,00) sa komedijom “San letnje noći”, u režiji Pjera Valtera Polica koji je toj tananoj bajci o ljudskim strastima, sukobima i nesporazumima dao političku, psihološku, socijalnu i duhovnu domenziju.
Revija će biti završena narednog dana, na Sceni “Raša Plaović” (20,30), predstavom “Romeo i Julija”, u režiji Nikole Zavišića i izvođenju ansambla Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina.
M.B.

SPECIJALNA PONUDA:
PAKET ULAZNICA ZA SVIH ŠEST PREDSTAVA - 1200 DINARA (VAŽI DO 2. NOVEMBRA)
50% POPUSTA ZA DONOSIOCA FLAJERA (flajer će biti distribuiran putem časopisa "Life+", a moći će da se nabavi i kod razvodnica u Narodnom pozorištu)
Telefon blagajne: 011 2620 - 946