Vesti

ISPRED NARODNOG POZORIŠTA ODRŽANA NOVA PROMOTIVNA KAMPANjA ZA REVIJU PREDSTAVA "NUŠIĆU U ČAST"

13 oktobar 2014

Povodom održavanja revije predstava "Nušiću u čast", u ponedeljak 13. oktobra ispred Narodnog pozorišta organizovana je još jedna promotivna kampanja.
Tom prilikom, kostimirani statisti delili su flajere i druge promotivne materijale vezane za tu manifestaciju na kojoj će do 3. novembra, na obe scene biti izvedeno više Nušićevih predstava sa repertoara Nacionalnog teatra i pozorišta iz Zrenjanina, Šapca, Novog Sada, Sombora, Kruševca, Zaječara i Subotice.
Ovoga puta, u njihovom društvu pojavio se i glumac Narodnog pozorišta Zoran Ćosić koji je, sprecijalno za tu priliku, oživeo lik slavnog srpskog komediografa.
Inače, centralni događaj revije održaće se 20. oktobra, na dan rođenja Branislava Nušića, kada će na Sceni "Raša Plaović" biti premijerno izvedena njegova „salonska“ drama u tri čina "Knjiga druga", u režiji Anđelke Nikolić.
U podeli su Nela Mihailović (Rajna Maretić Dolska, prvakinja dramska), Zlatija Ivanović (Ida Podgradska, dramska subreta), Marija Bergam k.g. (Mira, početnica i učenica Rajnina), Srđan Karanović k.g. (Ljubavnik), Gojko Baletić (Gospodin Teodor), Bojan Krivokapić (Dramski pisac), Andreja Maričić (Urednik „Komedije“), Danijela Ugrenović (Kritičarka revije „Novi horizont“), Predrag Miletić (Kritičar žurnala „Jutro“), Dušan Matejić (Ivan Ivanović) i muzičar Dušan Stojanović.
Na reviji, koja je otvorena 5. oktobra, između ostalog, biće održane i beogradske premijere predstava "Kabare Nušić" (Pozorište Timočke krajine "Zoran Radmilović", 22.10.), "Doktor Nušić", (koprodukcija Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta, 01.11) i "Mister dolar" (Narodno pozorište Subotica, 03.11.).
U okviru kampanje, podeljen je i određen broj besplatnih ulaznica za pomenute tri gostujuće predstave, kao i za prvu reprizu "Knjige druge", 21. Oktobra.
Takođe, i ovoga puta, organizovan je kviz čija su pitanja bila vezana za život i rad najznačajnijeg srpskog komediografa Branislava Nušića, a koja je pripremila organizatorka u Drami Narodnog pozorišta Jasmina Urošević.
Statisti su od prolaznika, između ostalog, tražili odgovore na pitanja: koliko se Nušićevih komada izvodi na Velikoj sceni, po čemu je Nušić, osim po pisanju, još bio poznat, gde je rođen, pod kojim pseudonimom je bio poznat, koja srpska glumica je najpoznatija po tumačenju Nušićevih likova...
Veliki broj građana pokazao je zavidno znanje na kvizu čiji je osnovni cilj bio usmeren na edukaciju šire publike, ali i podsećanje na značaj Nušića za srpsku kulturu.
Prva promotivna kampanja, održana je veoma uspešno u nedelju 5. oktobra u Knez Mihailovoj ulici i na određenim prostorima oko Narodnog pozorišta.
M.B.

Više fotografija sa druge kampanje možete pogledati OVDE

Više o reviji "Nušiću u čast" možete pročitati OVDE

Promotivni spot "Nušiću u čast - revija predstava u Narodnom pozorištu" možete pogledati OVDE

Promotivni spot "Nušiću u čast - prepiska" možete pogledati OVDE