Vesti

Komična opera Đoakina Rosinija „Pepeljuga“, večeras (4. april) u 21,00 na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu

4 april 2020

Snimak komične opere Đoakina Rosinija „Pepeljuga“, pod dirigentskom upravom Dejana Savića, u režiji Jagoša Markovića, biće emitovan večeras (4. april) u 21,00 na YouTube kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu POKRENI

Ovo remek-delo operske umetnosti u kojem nema zla, smrti, mržnje, ali postoji pravda, a ona je oprost, premijerno je izvedeno 17. oktobra 1998. godine u okviru 30. BEMUSA.

Uloge su ostvarili Jadranka Jovanović (Angelina - Pepeljuga), Dejan Maksimović (Don Ramiro), Vladimir Andrić (Dandini), Miodrag D. Jovanović (Don Manjifiko), Sanja Kerkez (Klorinda), Nataša Jović (Tizbe) i Nenad Jakovljević (Alidoro).

Libreto je napisao Jakopo Fereti po priči Šarla Peroa. 

Scenografiju je uradio Miodrag Tabački, scenski pokret osmislio je Vladimir Logunov, dok je glamurozne kostime dizajnirao čuveni italijanski kreator i jedno od najvećih imena iz prvih generacija modnih gurua Renato Balestra.

„Pepeljuga“ je, prema oceni čuvenog pijaniste, muzikologa i operskog dramaturga Konstantina Vinavera, „komponovana u tradiciji komedije del arte – ima mnogo prerušavanja, ali i pravih bufo scena“, dok su „pevačke deonice pisane za prave virtuoze, sa akrobatskim pevačkim zahtevima“.

Premijerna obnova održana je 25. aprila 2018. godine.

Više o predstavi možete da pročitate OVDE

 

                                                                                   Obaveštenje za publiku 

- Predstave koje prikazujemo putem interneta počinju u 21 čas po objavljenom repertoaru;

- Prikazuju se isključivo u navedenom terminu, bez mogućnosti daljeg premotavanja, vraćanja ili preuzimanja snimka;

- Repertoar možete naći na sajtu i društvenim mrežama pozorišta, s tim što pozorište zadržava pravo izmene repertoara, kao i mogućnost repriziranja predstava.

- Link za gledanje predstave će biti objavljen na sajtu i društvenim mrežama pozorišta na dan emitovanja;

                                                                  Vaše Narodno pozorište u Beogradu