Вести

Комична опера Ђоакина Росинија „Пепељуга“, вечерас (4. април) у 21,00 на YouTube каналу Народног позоришта у Београду

4 април 2020

Снимак комичне опере Ђоакина Росинија „Пепељуга“, под диригентском управом Дејана Савића, у режији Јагоша Марковића, биће емитован вечерас (4. април) у 21,00 на YouTube каналу Народног позоришта у Београду ПОКРЕНИ

Ово ремек-дело оперске уметности у којем нема зла, смрти, мржње, али постоји правда, а она је опрост, премијерно је изведено 17. октобра 1998. године у оквиру 30. БЕМУСА.

Улоге су остварили Јадранка Јовановић (Ангелина - Пепељуга), Дејан Максимовић (Дон Рамиро), Владимир Андрић (Дандини), Миодраг Д. Јовановић (Дон Мањифико), Сања Керкез (Клоринда), Наташа Јовић (Тизбе) и Ненад Јаковљевић (Алидоро).

Либрето је написао Јакопо Ферети по причи Шарла Пероа. 

Сценографију је урадио Миодраг Табачки, сценски покрет осмислио је Владимир Логунов, док је гламурозне костиме дизајнирао чувени италијански креатор и једно од највећих имена из првих генерација модних гуруа Ренато Балестра.

„Пепељуга“ је, према оцени чувеног пијанисте, музиколога и оперског драматурга Константина Винавера, „компонована у традицији комедије дел арте – има много прерушавања, али и правих буфо сцена“, док су „певачке деонице писане за праве виртуозе, са акробатским певачким захтевима“.

Премијерна обнова одржана је 25. априла 2018. године.

Више о представи можете да прочитате ОВДЕ

 

                                                                                   Обавештење за публику 

- Представе које приказујемо путем интернета почињу у 21 час по објављеном репертоару;

- Приказују се искључиво у наведеном термину, без могућности даљег премотавања, враћања или преузимања снимка;

- Репертоар можете наћи на сајту и друштвеним мрежама позоришта, с тим што позориште задржава право измене репертоара, као и могућност репризирања представа.

- Линк за гледање представе ће бити објављен на сајту и друштвеним мрежама позоришта на дан емитовања;

                                                                  Ваше Народно позориште у Београду