Vesti

KONCERT OPERSKOG STUDIJA "BORISLAV POPOVIĆ" 28.03. U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

20 mart 2014

Koncert Operskog studija "Borislav Popović" pod nazivom "Pozdrav proleću s najlepšim arijama i duetima", u režiji Ivane Dragutinović Maričić, biće održan u petak 28. marta (18,00) u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.
Prvakinja Opere, vokalni pedagog i član umetničkog rukovodstva Operskog studija Suzana Šuvaković Savić kaže, u izjavi za sajt Narodnog pozorišta, da će publika biti u prilici da uživa u kompozicijama iz popularnih operskih dela Rosinija, Mocarta, Pučinija, Verdija...
- Nekoliko polaznika, iz grupe sa kojom radim, već se izdvojilo svojim kvalitetom i ubeđena sam da će u bliskoj budućnosti oni sigurno biti deo Opere Narodnog pozorišta. Ovi koncerti su odlična prilika da izađu na scenu i osete prostor, publiku... Jer, svrha postojanja studija je upravo u tome da nadograđuje mlade umetnike i osposobi ih za scenu - podseća Suzana Šuvaković Savić.
Pored umetničkog rukovodstva, polaznike, koji će nastupiti uz klavirsku saradnju Milivoja Veljića, za koncert je pripremao i vokalni pedagog Dragoslav Ilić.
Ulaz je slobodan.
Odlukom Ministarstva za kulturu Republike Srbije i odlukom Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu, donetom 30. marta 2009. godine, Operski studio Narodnog pozorišta dobio je ime Borislav Popović, u znak sećanja na istaknutog reditelja Opere.
Usavršavanje polaznika traje dve sezone, a školska godina odvija se u periodu od 1. septembra do 30. juna naredne godine.
Studio trenutno pohađa 15 članova.
Osim Suzana Šuvaković Savić, članovi umetničkog rukovodstva Operskog studija "Borislav Popović" u sezoni 2013/2014. su i Đorđe Pavlović (dirigent), Ivana Dragutinović Maričić (reditelj) i Andreja Maričić (glumac).
M.B.