Vesti

KONCERT TENORA DEJANA MAKSIMOVIĆA 13. DECEMBRA U SALI BEOGRADSKE FILHARMONIJE

10 decembar 2014

Koncert "Više od reči" sa solo pesmama i arijama ruskih kompozitora u izvođenju tenora Dejana Maksimovića uz klavirsku saradnju Gleba Gorbunova, biće izveden u subotu, 13. decembra 2014. godine sa početkom u 20 časova u sali Beogradske filharmonije.
Zajednički nastup na koncertnom podijumu ova dva umetnika predstavlja rezultat njihove profesionalne saradnje u Narodnom pozorištu.
Gorbunov je, kao izuzetni poznavalac ruske vokalne lirike više nego adekvatna podrška vrsnom umetniku, koji pored operske karijere redovno održava i kamerne resitale sa repertoarom iz različitih kultura.  
Ovoga puta, njihov izbor su solo pesme i arije Glinke, Dargomižskog, Rahmanjinova i Čajkovskog nastale na stihove najlepše ruske poezije.
Maksimović više od decenije nastupa na sceni Narodnog pozorišta u glavnim tenorskim ulogama, od kojih se ističu Nemorino u Ljubavnom napitku, Lenski u Evgeniju Onjeginu, Rodolfo u Boemima, Alfredo u Travijati, a od prošle sezone i tri nove uloge – Erik u Holanđaninu lutalici, Kavaradosi u Toski i Don Hoze u Karmen, dok se Gorbunov posle stečenih diploma pijaniste i orguljaša u Sankt Petersburgu, isprofilisao u radu sa operskim pevačima u Dnjepropetrovsku i Kijevu, ali i mnogim gradovima Evrope.
Realizaciju koncerta je pomoglo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Beogradske filharmonije.