Vesti

KRUŠEVAČKO POZORIŠTE GOSTOVALO SA KOMEDIJOM "DUNDO MAROJE"

10 mart 2014

Kruševačko pozorište gostovalo je u ponedeljak 10. marta na Velikoj sceni sa komedijom Marina Držića "Dundo Maroje" u režiji Kokana Mladenovića.
Naslovnog junaka igrao je Milija Vuković, a u podeli su bili i Branislav Trifunović (Pomet), Nebojša Vranić (Maro), Dušan Dule Jovanović (Ugo Tudeško), Bojan Veljović (Bokčilo), Dejan Tončić (Popiva), Dragan Marinković (Ondardo de Augusta), Nikola Rakić (Laura), Miloš Samolov (Petrunjela), Boba Stojimirović (Pere), Toma Trifunović (Baba), Predrag Milenković (Krčmar) i Nikola Pantović (Muzičar).
Predstava je nastala kao Mladenovićev omaž profesoru Miroslavu Beloviću koji je "Dunda Maroja" režirao 1976. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.
Belovićeva predstava bila je smeštena u samostan, a Mladenovićeva u Kazneni zavod u Kruševcu, u kojem glumci, kroz likove zatvorenika i vođa u tom zatvoru, igraju jedan od najpopularnijih Držićevih komada.
U cilju promocije najboljih pozorišnih ostvarenja nastalih na scenama u Srbiji, Radio televizija Srbije snimila je u celini ovu predstavu koja je premijerno izvedena u Kruševcu 26. juna 2009. godine.
Na taj način, Javni servis je nastavio koncept, započet pre nekoliko godina, da značajne naslove iz unutrašnjosti koji gostuju u Narodnom pozorištu snimi za potrebe svog dramskog programa.
M.B.