Vesti

ŠABAČKO POZORIŠTE GOSTOVALO SA NUŠIĆEVOM "OŽALOŠĆENOM PORODICOM"

13 maj 2013

Glumački ansambl Šabačkog pozorišta gostovao je u ponedeljak 13. maja na Sceni "Raša Plaović" sa komedijom Branislava Nušića "Ožalošćena porodica" u režiji Bojane Lazić.

- Nušić pronalazi nadahnuće u ljudima koji robuju zastarelim tradicijama i čije je biće sazdano iz malodušnosti, jer nemaju ni snage ni hrabrosti da se odvoje od ravni života. On te malograđane i lažne moraliste kritikuje i ruga im se. Ja ih se iskreno plašim. I baš taj strah me je i isprovocirao da, kroz osavremenjen koncept Nušićevog komada Ožalošćena porodica, istražim granice ljudske pohlepe. Danas se uspeh meri novcem, a ne duhovnom moći. Bahatost je vrlina koja lukavog i beskrupuloznog pojedinca može odvesti na sam vrh lestvice uglednih građana vrednih svakog poštovanja. Agaton je čovek budućnosti. Bubašvaba koja će preživeti. Čovek spreman na sve jer kad ostali priznaju poraz, on samouvereno nastavlja da srlja u laž. Njegova želja za moći je toliko velika da će mnoge iznenaditi, a malo finije i zaprepastiti. Agaton je jedan od onih koje svi dobro znamo. I kojih treba da se plašimo - kaže rediteljka Lazić.
Uloge su ostvarili Ivan Tomašević (Agaton), Vladimir Milojević (Proka Purić), Slobodan Petranović (Trifun Spasić), Sonja Milojević (Danica Stanimirović), Aneta Tomašević (Sarka), Mihaela Stamenković (Simka), Deana Kostić (Gina), Ivana Jokić (Advokatica) i Strahinja Barović (Mića).
Predstava je premijerno izvedena 10. marta 2011. godine.
M.B.