Vesti

ŠABAČKO POZORIŠTE GOSTOVALO NA VELIKOJ SCENI SA PREDSTAVOM "JOVČA"

10 februar 2014

Ansambl Šabačkog pozorišta gostovao je 10. februara na Velikoj sceni sa predstavom "Jovča" koju je po tekstu Borisava Stankovića režirao Jug Radivojević.

Drama o Jovči, Stankovićevom ujaku, je istinita životna priča o nekontrolisanoj ljubavi i sunovratu jedne familije, prepuna pritajenih emocija i naboja.
Jovča, ugledni vranjanski trgovac, ponaša se suviše zaštitnički prema svojoj ćerki Vaski. Usled takvog ponašanja, uništava nju, sebe i celu porodicu.
Naslovnog junaka igra Zoran Karajić, a u podeli su i Slobodan Petranović (Toma), Siniša Maksimović (Arsa), Petar Lazić (Deda Vladika), Ljubiša Barović (Mita), Vladimir Milojević (Mladen), Strahinja Barović (Jovan), Ivana Jokić (Anđa), Aneta Tomašević (Marija), Nina Janković (Vaska), Marijana Dugalić (Vela), Ivana Terzić (Sofija), Sonja Milojević (Stojna), Aleksandra Ristić (Naza) i Jelena Jevtić (Devojče). Predstava je premijerno izvedena 1. oktobra 2011. godine.
U cilju promocije najboljih pozorišnih ostvarenja nastalih na scenama u Srbiji, Radio televizija Srbije snimila je u celini ovu predstavu koja je premijerno izvedena u Šapcu 1. oktobra 2011. godine. Na taj način, Javni servis je nastavio koncept, započet pre nekoliko godina, da značajne naslove iz unutrašnjosti koji gostuju u Narodnom pozorištu snimi za potrebe svog dramskog programa.
M.B.