Vesti

ŠABAČKO POZORIŠTE 10. FEBRUARA GOSTUJE NA VELIKOJ SCENI SA PREDSTAVOM "JOVČA"

30 januar 2014

Ansambl Šabačkog pozorišta gostovaće 10. februara (19,30) na Velikoj sceni sa predstavom "Jovča" koju je po tekstu Borisava Stankovića režirao Jug Radivojević.

Drama „Jovča“ predstavlja priču o Jovči, uglednom vranjanskom trgovcu, koji se ponaša suviše zaštitnički prema svojoj ćerki Vaski. Usled takvog ponašanja, uništava nju, sebe i celu porodicu.
- Često smo bili svedoci da je put do pakla bio popločan dobrim namerama. Ova predstava jeste neka vrsta apela, koji je upućen roditeljima i njihovoj deci, ali pre svega očevima i majkama. Pre „Jovče“, u Šabačkom pozorištu imao sam priliku i zadovoljstvo da postavim „Koštanu“, zatim Šekspirovu „Buru“, pa „Protuve piju čaj“ Dragoslava Mihailovića. Iza nas je već deset godina saradnje, druženja i zajedničkog promišljanja. Glumci Šabačkog pozorišta su nadaleko poznati i priznati, tako da smo i ovog puta radili lako, kvalitetno i sa puno obostranog razumevanja. Što se publike tiče, ona je sazrevala i rasla uz taj isti ansambl, tako da se ta hemija i ljubav u potpunosti osećaju. Po aplauzima na premijeri i utiscima kolega napravili smo izuzetnu predstavu - kaže Radivojević, koji je uradio i adaptaciju teksta i izbor muzike.
U podeli su Zoran Karajić (Jovča), Slobodan Petranović (Toma), Siniša Maksimović (Arsa), Petar Lazić (Deda Vladika), Ljubiša Barović (Mita), Vladimir Milojević (Mladen), Strahinja Barović (Jovan), Ivana Jokić (Anđa), Aneta Tomašević (Marija), Nina Janković (Vaska), Marijana Dugalić (Vela), Ivana Terzić (Sofija), Sonja Milojević (Stojna), Aleksandra Ristić (Naza) i Jelena Jevtić (Devojče).
Predstava je premijerno izvedena 1. oktobra 2011. godine.
M.B.