Vesti

ŠABAČKO POZORIŠTE 17. 04. GOSTUJE SA ŠEKSPIROVOM DRAMOM „PERIKLE“ U REŽIJI NIKITE MILIVOJEVIĆA

15 april 2016

Šabačko pozorište gostovaće u nedelju 17. aprila (19,30) na Velikoj sceni sa jednom od najređe izvođenih Šekspirovih drama - „Perikle” u režiji Nikite Milivojevića.
Otkrivajući tajne Šekspirove duhovitosti, domišljatosti i spretnosti, Milivojević je poslao značajne poruke o neisplativosti varanja, o ispravnosti i istrajnosti ljubavi i o tome da je „čitav svet pozornica“.
- U pitanju je bajkovita drama koja donosi fantaziju i nadrealnost kakve u većini Šekspirovih komada ne postoje. Reč je o bajkovitom delu koje ima blisku vezu sa našom stvarnošću – smatra reditelj.
U ansamblu su Aneta Tomašević, Sonja Milojević, Zoran Karajić, Ervin Hadžimurtezić, Dejan Šarković, Vladimir Milojević, Deana Kostić, Miloš Vojnović, Strahinja Barović i Kristina Pajkić.
„Perikle“ je premijerno izveden 25. juna prošle godine u Vili Stanković u Čortanovcima, u okviru drugog Šekspir festivala.
Gostovanje u Narodnom pozorištu upriličeno je povodom obeležavanja 400. godišnjice smrti slavnog engleskog pesnika i dramskog pisca Vilijama Šekspira (26.04. 1564. - 23.04. 1616.).
Tačno na godišnjicu smrti, u subotu 23. aprila, ansambl Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, odigraće na Velikoj sceni njegov komad „Henri Šesti“ koj je, takođe, režirao Milivojević.  
M.B.