Vesti

ŠABAČKO POZORIŠTE GOSTUJE 6. 04. SA „ĐAVOLIJADOM“ U REŽIJI NIKITE MILIVOJEVIĆA

4 april 2012

Šabačko pozorište gostovaće u petak 6. aprila na Velikoj sceni (19,30) sa komadom „Đavolijada“ Mihaila Bulgakova, u dramatizaciji i režiji Nikite Milivojevića.

Priznati reditelj kaže da je „Đavolijada“ priča o nizu nesrećnih epizoda iz života jednog činovnika, (V.P.Korotkova), koje počinju onoga dana kada na poslu sazna da im je stigao novi direktor, i da će umesto plate svi zaposleni dobiti naknadu u “proizvodnim artiklima”.
- Kako drug Korotkov radi kao knjigovođa u GCBSZP, (glavna centralna baza sirovina za šibice), to znači da je dobio nekoliko paketa šibica. Od toga trenutka pa nadalje njemu se neprestano dešavaju razne neverovatne stvari. A u svemu tome što se dešava drugu Korotkovu, mi između redova kao da prepoznajemo priču o porazu zdravog razuma. Sveopšta sumnja u zdrav razum čitavog jednog društva, (sistema), u kojem je realnost postala najveća fikcija, čini se prava je tema “Đavolijade”. Bulgakov nam priču o toj nerazumljivljoj stvarnosti pred kojom se našao drug Korotkov priča duhovito, jezikom groteske, kao nekakvu “tragičnu farsu”, očigledno verujući da je humor najbolje oružje, i da jedino još tako ima smisla braniti se – ističe Milivojević koji je uradio i scenografiju i  izbor muzike.
Uloge tumače Miloš Vojnović, Slobodan Petranović, Aneta Tomašević, Sonja Milojević, Vladimir Milojević, Deana Kostić, Aleksandar Milković, Ivana Terzić, Strahinja Barović, Marijana Dugalić i Bogoljub Mitić.
Predstava je premijerno izvedena 28. januara.
M.B.