Vesti

NA KONKURS ZA UPRAVNIKA NARODNOG POZORIŠTA PRIJAVILO SE DESET KANDIDATA

15 novembar 2013

Na konkurs za upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu prijavilo se deset kandidata, saopšteno je u petak 15. novembra na sednici Upravnog odbora.

Predsednik UO Radoslav Pavlović kazao je da su to po redosledu prijavljivanja, dirigent Dejan Savić, dirigent Ana Zorana Brajović, reditelj Božidar Đurović, producent Milovan Zdravković, dirigent Đorđe Pavlović, filolog Sofija Perović, dramaturg Spasoje Ž. Milovanović, dirigent Predrag Gosta, pijanistkinja Maja Rajčić i operska pevačica i profesor matematike Bosiljka Stevanović.
Prema njegovim rečima, svi kandidati ispunjavaju formalne uslove konkursa, ali će za kandidatkinje Perović i Rajčić biti provereno da li njihovo radno iskustvo odgovara zakonskim kriterijumima.
Pavlović je najavio da će sledeća sednica UO biti održana najverovatnije u utorak 19. novembra, a očekuje se da bi tada trebalo da se saopšti i tačan datum kada će kandidati biti pozvani da u razgovoru sa predstavnicima UO obrazlože programe rada i razvoja Narodnog pozorišta koje su već dostavili u konkursnoj dokumentaciji.
M.B.

KANDIDATI ZA IZBOR UPRAVNIKA NARODNOG POZORIŠTA