Vesti

NA KONKURS ZA UPRAVNIKA NARODNOG POZORIŠTA PRIJAVILO SE DEVET KANDIDATA

14 februar 2015

Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu, na sednici održanoj 13. februara, otvorio je i pregledao prijave devet kandidata za budućeg upravnika pristiglih na javni konkurs raspisan 21. januara.
Uvidom u konkursnu dokumentaciju UO je ocenio da svih devet kandidata ispunjava uslove, a jedan kandidat će još biti razmatran.
Među prijavljenim kandidatima su aktuelni v.d upravnik dirigent Dejan Savić, bivši upravnik, reditelj Božidar Đurović, glumac NP Predrag Miletić, dirigent NP Đorđe Pavlović, rediteljka i profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Ivana Vujić, glumac Svetozar Cvetković, direktor KC Mionica Predrag Kolarević, pijanistkinja i organizator kulturnih događaja iz Italije Maja Rajičić i operska pevačica sa solističkom karijerom u Italiji Bosiljka Stevanović čija će se konkursna dokumentacija još razmatrati, jer nije jasno da li ispunjava uslov od osam godina radnog iskustva na poslovima u kulturi.
Predsednica UO Jelena Kajgo najavila je da će narednih desetak dana članovi UO pregledati prijave, napraviti uži izbor od tri kandidata i posle toga pozvati ih na razgovor.
- Intervju sa tri kandidata koja uđu u uži izbor obavićemo u ponedeljak, 23. ili utorak 24.februara i nakon toga ćemo doneti odluku i naš predlog uputiti Ministarstvu kulture i informisanja- rekla je Kajgo.
M.B.