Vesti

NA VELIKOJ SCENI NASTUPILI BALETSKI UMETNICI IZ JEKATERINBURGA

30 septembar 2013

Gala koncert solista i ansambla Baleta Državnog akademskog operskog i baletskog pozorišta iz Jekateriburga održan je u ponedeljak 30. septembra na Velikoj sceni.

Publika u prepunoj sali bila je u prilici da vidi baletske zvezde, prvake baleta i soliste ovog uglednog ruskog pozorišta koje već čitav vek stvara izuzetne predstave i vrhunske baletske umetnike.
Delove, sola i duete iz popularnih baleta u postavci legendarnih koreografa Marijusa Petipa, Mihaila Fokina, Augusta Burnonvila... izveli su solisti Larisa Ljušina, Ilja Borodilin, Sergej Kraščenko, Elena Vorobjeva, Andrej Sorokin, Jekaterina Pančenko, Nikita Moskalets, Denis Zajntdinov, Alja Muratova, Elena Trubeckova, Elena Kabanova, Svetlana Černusova i Olesja Mamilova.
Uoči početka predstave, v.d. upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić primio je predstavnike Jekaterinburškog državnog akademskog teatra opere i baleta sa kojima se zadržao u kraćem srdačnom i prijateljskom razgovoru. 
Gostovanje ovih baletskih zvezda, koji su u Beograd doputovali u okviru regionalne turneje, koja obuhvata i Sarajevo i Novi Sad, omogućilo je ministarstvo kulture Rusije.
M.B.

Više fotografija možete pogledati OVDE