Vesti

Čuveni svetski bas Karlo Kolombara gostovao u "Don Đovaniju" Volfganga Amadeusa Mocarta

27 mart 2018

Jedan od najpoznatijih svetskih basova pretežno verdijevskog repertoara i dobitnik operskog Oskara u 2017. godini, slavni italijanski umetnik Karlo Kolombara, gostovao je 27. marta u Mocartovoj operi "Don Đovani".

Kolombara, koji je nastupao u milanskoj Skali, Metropolitenu u Njujorku, moskovskom Boljšoj teatru, Pozorištu Kolon u Buenos Ajresu, Operi u Parizu, Kovent Gardenu u Londonu, Areni u Veroni … pevao je ulogu Don Đovanija, naslovnog junaka ove opere, koju je Narodno pozorište ostvarilo u koprodukciji sa Madlenianumom.

U sedmom izvođenju predstave, koju je režirao Alberto Triola, pod dirigentskom upravom maestra Andrea Čerte, nastupili su i Olivera Merkurio (Dona Elvira), Dragoljub Bajić (Leporelo), Snežana Savičić Sekulić (Dona Ana), Marko Živković (Don Otavio), Nevena Matić (Cerlina), Marko Pantelić (Mazeto) i Aleksandar Manevski (Komendatore).

U predstavi je učestvovao Hor, Orkestar i Balet Narodnog pozorišta u Beogradu.

Scenografiju je kreirao, takođe, gost iz Italije Santi Ticiano, a kostime Katarina Grčić Nikolić.

Ova opera u dva čina, za koju je libreto napisao Lorenco da Ponte, premijerno je izvedena 22. novembra prošle godine, na Dan Narodnog pozorišta u Beogradu.
M.B.