Vesti

FRANČESKO DI MAURO 25.02. DIRIGUJE IZVOĐENjEM OPERA "KAVALERIJA RUSTIKANA" I "PAJACI"

22 februar 2015

Izvođenjem opera "Kavalerija Rustikana" Pjetra Maskanjija i "Pajaci" Ruđera Leonkavala, koje su na repertoaru Velike scene u sredu 25. februara (19,00), dirigovaće gost iz Italije Frančesko di Mauro, poznat pod umetničkim imenom Franc Garozo.
U "Kavaleriji Rustikani" solisti su Ana Rupčić (Santuca), Aleksandar Dojković (Turidu), Aleksandar Stamatović (Alfio), Tamara Nikezić (Mama Lučija) i Ljubica Vraneš (Lola).
U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.
U podeli za "Pajace" su: Dušan Plazinić (Kanio), Sofija Pižurica (Neda), Miodrag D. Jovanović (Tonio), Vladimir Andrić (Silvio), Darko Đorđević (Pepe), Gavrilo Rabrenović i Ranko Jović (Seljaci).
U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu i Dečiji hor "Horislavci".
Frančesko di Mauro, jedan od najpoznatijih italijanskih dirigenata, diplomirao je dirigovanje na Konzervatorijumu u Parizu, pod mentorstvom velikih dirigenata kao što su Serđu Celibidake, Janoš First i Enri-Klod Fantapje.
Dirigovao je širom sveta u prestižnim institucijama kao što su Karnegi hol u Njujorku, Odesa Opera Haus, Opera Hol u Torontu, Opera Krakov, Berkli Opera Haus iz San Franciska, Nacionalna Opera Gdanjska...
M.B.