Vesti

KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „IMPRESSIONATO“ 14. MARTA U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

9 mart 2015

U okviru ciklusa „Koncert“, u subotu 14. marta (18,00),  u Muzeju Narodnog pozorišta nastupiće Kamerni ansambl „Impressionato“.
Ansambl, koji čine Sanja Kosanić (sopran), Tijana Dmitrović (flauta) i Milivoje Veljić (klavir), osnovan je tokom njihovih studija na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Posle osvojene prve nagrade na  Internacionalnom takmičenju “Donne in Musica“, održanom u maju 2010. godine u Kragujevcu, trio je nastupao na brojnim koncertima, a celovečernje koncerte ansambl „Impressionato“ održao je 2012. i 2013. godine u Etnografskom muzeju i u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu u februaru 2014. godine.
Na repertoaru su dela Hendla, Bajsa, Ravela, Despića, Kaplea, Martena, Kelera, Kovačevića kao i aranžmani, specijalno rađeni za ovaj ansambl, kompozicije Šemerove, Koćantea, Legrana, Kozme...  
U okviru programa, pod nazivom „Eho“, biće izvedene kompozicije čiji su autori Jan Brant Bajs, Svetozar Saša Kovačević,  Ernesto Keler, Naomi Šemer, Rikardo Koćante, Žozef Kozma, Arijel Ramirez i Kol Porter.
Ulaz je slobodan.
M.B.