Vesti

DOBROTVORNI KONCERT NACIONALNOG ANSAMBLA “KOLO” 16. MARTA NA VELIKOJ SCENI

12 mart 2012

Dobrotvorni koncert Nacionalnog ansambla “Kolo”, na kojem će kao gosti nastupiti i solisti Opere Narodnog pozorišta, biće održan u petak 16. marta u 20 časova na Velikoj sceni.

Koncert, pod nazivom “Kolo prijateljstva”, u režiji Božidara Đurovića, je godišnji, ekskluzivni, dobrotvorni projekat koji povezuje ljude i plemenite ciljeve kroz umetnost. Program obuhvata igare i pesme Nacionalnog ansambla “Kolo” sa ekskluzivnim gostima, koji premijerno nastupaju sa ansamblom, čineći tako nov i neponovljiv program.
Koncert “Kolo prijateljstva” je koncipiran u duhu tradicionalne umetnosti koju ansambl “Kolo” neguje i prezentuje, a gosti će biti Jadranka Jovanović – mecosopran, Snežana Savičić-Sekulić – sopran, Sofija Pizurica – sopran, Dejan Maksimović – tenor, Hon Li – tenor, Vladimir Andrić – bariton i Dragoljub Bajić – bas.
Za dirigentskim pultom smenjivaće se Darinka Matić-Marović, Ivona Eklemoviđ i Dragana Jovanović
Među gostima ovog jedinstvenog događaja, biće i druge javne ličnosti iz kulture i sporta, kao i predstavnici diplomatskog kora.
Celokupan prihod od prodaje karata namenjen je nevladinoj organizaciji “Naša Srbija”, koja pruža pomoć i zaštitu deci. U svoje programe organizacija uključuje decu iz Srbije i zemalja regiona, uz veliki broj projekata i akcija koji se realizuju pod pokroviteljstvom gospođe Tatjane Tadić. Takođe, svakog leta na Tari ”Naša Srbija” organizuje za decu “Školu prijateljstva”, čiji su nezaboravni gosti bili i učesnici “Kolo prijateljstva”.
M.B.