Vesti

NACIONALNI ANSAMBL “KOLO” ODRŽAO DOBROTVORNI KONCERT NA VELIKOJ SCENI

16 mart 2012

Dobrotvorni koncert Nacionalnog ansambla “Kolo”, na kojem su kao gosti nastupili solisti Opere Narodnog pozorišta i druge javne ličnosti, održan je u petak 16. marta na Velikoj sceni.

Program je obuhvatio igre i pesme Nacionalnog ansambla “Kolo” sa ekskluzivnim gostima, koji su premijerno nastupili sa ansamblom, čineći tako nov i neponovljiv umetnički doživljaj.
Gosti trećeg po redu “Kola prijateljstva” bili su Jadranka Jovanović, mecosopran, Snežana Savičić-Sekulić, sopran, Dejan Maksimović, tenor, Hon Li, tenor, Vladimir Andrić, bariton i Dragoljub Bajić, bas.
Umetnički direktor programa bio je Radojica Kuzmanović a reditelj Božidar Đurović. Koncertom su na smenu dirigovali Darinka Matić-Marović, Ivona Eklemoviđ i Dragana Jovanović.
Gosti “Kola prijateljstva” bile su i brojne javne ličnosti iz kulture i sporta među kojima su glumci iz filma “Montevideo, Bog te video”, Dejan Petrović i orkestar Big Bend, hip hop zvezde “Recognize Crew”, pobednici šou programa “Ja imam talenat” Bojana i Nikola Peković i mnogi drugi, a veliku podršku pružili su i predstavnici diplomatskog kora.
Celokupan prihod od prodaje karata namenjen je nevladinoj organizaciji “Naša Srbija” koja će sredstva uputiti Kulturno-umetničkom društvu u selu Kučevište, u Makedoniji, čiji članovi kroz svoje aktivnosti neguju srpski nacionalni identitet i tradiciju.
“Naša Srbija” u svoje programe uključuje decu iz Srbije i zemalja regiona, uz veliki broj projekata i akcija koji se realizuju pod pokroviteljstvom supruge predsednika Srbije Tatjane Tadić.
M.B.