Vesti

ANSAMBL SOL OPERE IZ JUŽNE KOREJE ODRŽAO KONCERT NA SCENI "RAŠA PLAOVIĆ"

24 jun 2016

Predsednik Sol opere Sojung Li izrazio je zadovoljstvo što se tom ansamblu ukazala prilika da dođe u Srbiju koju je nazvao zemljom kulture i lepote.
- Čast nam je što imamo priliku da predstavimo kulturu i lepotu naše zemlje, uz pomoć vodećih umetnika Južne Koreje. Mi u Sol operi smo imali sreće da budemo dobitnici prestižnih nagrada, poput Korejske operske nagrade i Nagrade Umetničkog centra iz Seula, te nas smatraju vodećim operskim ansamblom Južne Koreje – kaže Sojung Li u izjavi koja je objavljena u programu koncerta i podseća da je Sol opera do sada u nekoliko navrata blisko sarađivala sa Narodnim pozorištem u Beogradu.
- Imali smo i privilegiju da ugostimo vršioca dužnosti upravnika, gospodina Dejana Savića, kao i primadonu, gospođu Jasminu Trumbetaš, a oboje su postigli zavidan uspeh u našim produkcijama. Sol opera će naredne godine održati Gala koncert u Narodnom pozorištu u Beogradu, na sceni ovog teatra. Nadamo se da će naše večerašnje izvođenje imati značajnu ulogu u učvršćivanju i proširivanju dobrih odnosa i kulturne razmene između Srbije i Koreje. Želeo bih da izrazim našu iskrenu zahvalnost ambasadoru Južne Koreje, Njegovoj ekselenciji Li Do-Honu, za podršku ovoj našoj akciji, kao i iskrenu zahvalnost gospodinu Dejanu Saviću i članovima Narodnog pozorišta u Beogradu. Takođe, želim da zahvalim sponzoru, predsedniku Odbora, i članovima za srdačnu podršku našem ansamblu. Nadamo se da će vam večerašnji koncert doneti radost, smeh i malo magije – poručio je Sojung Li.
U okviru programa, uz klavirsku pratnju Gleba Gorbunova, izvedene su arije i dueti iz opera „Pajaci“, „Rigoleto“, „Toska“, „Madam Baterflaj“..., kao i neke od najlepših korejskih narodnih pesama.
Publici su se predstavili bariton Dong Čul Son, soprani Eun Hi Kim, Hjun Džung Park, Mi Kjong Park i Seungeun Li i tenori Dži Ho Kim i Ćun Jeon Kim.
Na kraju koncerta, zajedno su izveli čuvenu "Vinsku pesmu" iz Verdijeve "Travijate".
M.B.