Vesti

PRIMADONA OLGA MILOŠEVIĆ GOŠĆA CIKLUSA "SUSRETI" 29.03. U MUZEJU NP

26 mart 2013

U okviru ciklusa "Susreti", u petak 29. marta (18,00) u Muzeju Narodnog pozorišta biće održano veče sa primadonom Olgom Milošević.

Olga Milošević rođena je na Cetinju 1937.godine.
Učila je pevanje kod čuvene pevačice i pedagoga Zdenke Zikove u Beogradu i kod svetski poznatog baritona Đina Bekija u Sijeni.
Solističku karijeru počela je kao solista hora AKUD «Branko Krsmanović» na turneji po SAD 1960, (Karnegi Hol).
U Operi Narodnog pozorrišta u Beogradu debitovala je 1963. i za više od trideset godina aktivne karijere, otpevala je oko 70 uloga na operskim scenama Beograda, Osijeka, Sarajeva, Ljubljane, Rijeke, Temišvara, Bukurešta, Erevana, Kazanja, Odese, Moskve, Samarkanda, Beča, Rima, Palerma, Venecije, Kaira, Lozane, Osla, Berlina, Praga.
Koncertno je nastupala još i u Amanu, Bejrutu, Kuvajtu, Damasku, Pjongjangu, Rimu, Torinu, Parizu, Vankuveru, Sijetlu, a kao solista «Branka Krsmanovića» u više od 60 gradova u SAD.
Među njenim operskim partnerima sa scene posebno mesto zaslužuju Mario del Monako, Umberto Borso, Luiđi Otolini, Mikele Moleze, Nikolae Herlea, Lućano Saldari, Pjero Kapućili, Grejs Bambri, Seta del Grande, Vladimir Pjavko, Janez Lotrič...
Razgovor će voditi kustos Muzeja Dragan Stevović.
Video materijal je pripremio Petar Antonović.
Ulaz je slobodan.
M.B.