Vesti

PROMOCIJA KNjIGE RUŽICE SOKIĆ U SREDU 16. MARTA U MUZEJU NARODNOG POZORIŠTA

11 mart 2011

U okviru ciklusa „Promocije“, u sredu 16. marta u 18 časova u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu biće predstavljena knjiga dramske umetnice Ružice Sokić „Strast za letenjem“ koju je objavila izdavačka kuća Laguna.

Knjiga slika i sećanja „Strast za letenjem“ Ružice Sokić sačinjena je od niza priča koje oslikavaju jednu bogatu i plodotvornu poluvekovnu karijeru, od uspomena iz detinjstva do početka 21. veka. Bogato opremljena fotografijama poznatih ličnosti iz javnog života, prijatelja i kolega Ružice Sokić (Mira Trailović, Branko Pleša, Aleksandar Popović, Miloš Žutić, Liv Ulman, Bata Stojković, Danilo Kiš, Zoran Radmilović, Bela Ahmaduljina, Marina Vladi, Mira Banjac, Bora Todorović...), ove uspomene istovremeno su priča o jednoj epohi, od vremena siromaštva i preživljavanja za vreme i posle Drugog svetskog rata, do godina uspeha, uspona „Ateljea 212“, putovanja i turneja, živo dočaravajući zakulisne i mnogima skrivene prilike i neprilike glumačkog zanata.
Pored autorke, o knjizi će govoriti teatrolog Vesna Krčmar i operativni direktor „Lagune“ Žarko Jokanović, dok će odlomke čitati dramski umetnici Dobrila Stojnić, Ana Stojanović i Hadži Nenad Maričić.
Ulaz je besplatan.
M.B.