Vesti

PRVA ČITAĆA PROBA ZA PREDSTAVU "PUT U DAMASK", 11. JUNA

10 jun 2014

Prva čitaća proba za predstavu "Put u Damask", po tekstu Augusta Strindberga, u režiji i adaptaciji Nikite Milivojevića, biće održana u sredu 11. juna (11,00) u biblioteci Narodnog pozorišta u Beogradu.
Premijera je planirana za 15. novembar na Velikoj sceni, a u podeli su Slobodan Beštić (Nepoznati), Nataša Ninković (Dama), Hadži Nenad Maričić (Cezar), Boris Pingović (Lekar), Nebojša Kundačina (Gostioničar), Bojan Krivokapić (Gost), Pavle Jerinić (Gost), Jelena Đulvezan (Opatica), Branko Jerinić (Prosjak), Aleksandra Nikolić (Majka) i Tanasije Uzunović (Starac).
Dramaturg je Slavko Milanović, muziku će komponovati Zoran Erić, kostimograf je Marina Vukasović Medenica, a za idejno rešenje scenografije zaduženi su reditelj Milivojević i Amalia Benet, koja će uraditi i scenski pokret.
Ljiljana Mrkić Popović  je lektor, Ivana Nenadović asistent reditelja, Milorad Jovanović producent, Marija Tavčar je uradila likovnu doradu kostima i lutaka, a Miraš Vuksanović i Jasna Saramandić su realizatori scenografije.
Inspicijent je Sandra Žugić Rokvić, a sufler Gordana Perovski.
M.B.