Vesti

SANjA KERKEZ I NEVENA ŽIVKOVIĆ OTVORILE NOVU SCENU U SRPSKOJ AMBASADI U KOPENHAGENU

1 decembar 2010

Operskim koncertom članica Narodnog pozorišta u Beogradu - Sanje Kerkez i Nevene Živković, 29. novembra otvorena je Scena “Malo pozorište” u okviru Srpskog kulturnog centra pri ambasadi naše zemlje u Kopenhagenu.

Prvakinja opere, uz klavirsku pratnju Živkovićeve, izvela je popularne operske arije iz dela Rahmanjinova, Čajkovskog, Verdija, Pučinija, Kalmana, Belinija...
Pre koncerta, u holu centra, brojni posetioci bili su u prilici da pogledaju izložbu akademskog vajara i slikara iz Novog Sada Vukašina Gikića.  
U izjavi za naš sajt, Sanja Kerkez je ocenila da je veoma lepo znati da u inostranstvu postoje takvi reprezenti Srbije, poput ambasadorke u Danskoj Vide Ognjenović, koja na pravi način ume da prikaže razne kulturne vrednosti naše zemlje.
Ona je dodala da je atmosfera na koncertu, kojem su, osim naših ljudi iz dijaspore,  prisustvovali predstavnici danske kulturne javnosti i diplomatskog kora, bila veličanstvena.
Od 16. septembra prošle godine, kada je otvoren Srpski kulturni centar, čiji je idejni tvorac bila Ognjenovića, (na slici) umetnici iz Narodnog pozorišta česti su i vrlo rado viđeni gosti za čije nastupe uvek vlada veoma veliko interesovanje.
Srpska dijaspora u toj skandinavskoj zemlji broji blizu 10.000 ljudi.
M.B.