Vesti

SOPRAN SANjA KERKEZ PRVI PUT NASTUPILA U ULOZI AIDE

21 jun 2013

U Verdijevoj operi "Aida", koja je bila na repertoaru Velike scene u subotu 22. juna, u naslovnoj ulozi prvi put nastupila je prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu - sopran Sanja Kerkez.

U ulogama Ramfisa i Sveštenice debitovali su Slavko Sekulić i Tatjana Mitić. U podeli su bili i Nataša Jović Trivić (Amneris), Dušan Plazinić (Radames), Aleksandar Stamatović (Amonasro), Mihailo Šljivić (Kralj) i Nenad Čiča (Glasnik).
Dirigent je bio Đorđe Pavlović.
U predstavi su učestvovali i Orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta, kao i statisti i učenici Baletske škole "Lujo Davičo".
Autor libreta je Antonio Gislanconi.
Scenografiju su kreirali Dejan Miladinović i Miraš Vuksanović, kostime Milanke Berberović obnovila je Katarina Grčić, koreografiju je uradio Konstantin Kostjukov, izbor video materijala pripremio je Dejan Miladinović, a za video produkciju bio je zadužen Petar Antonović.
Jedna od najpoznatijih svetskih opera, "Aida" Đuzepea Verdija, u režiji gosta iz Bugarske Ognjana Draganova, pod upravom nemačkog dirigenta Pitera Leonarda, premijerno je izvedena 10. aprila ove godine.
M.B.