Vesti

SNP IZ NOVOG SADA 19. APRILA GOSTUJE SA KOMEDIJOM DžEROMA KILTIJA "DRAGI MOJ LAŽLjIVČE"

7 april 2017

U okviru Protokola o dugoročnoj umetničkoj i poslovno-tehničkoj saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, u sredu 19. aprila (20,30) na Sceni "Raša Plaović", SNP će gostovati sa komedijom "Dragi moj lažljivče", po tekstu Džeroma Kiltija, u režiji Tibora Vajde.
Iste večeri, dramski ansambl Narodnog pozorišta gostovaće u SNP-u sa Šekspirovim "Henrijem Šestim", u režiji Nikite Milivojevića.
Delo "Dragi moj lažljivče" je nastalo na osnovu četrdesetogodišnje prepiske čuvenog irskog pisca britkog pera Džordža Bernarda Šoa (1856–1950) i najsjajnije zvezde londonskih pozorišta glumice Patrik Kembel (1865–1940) i predstavlja nežnu priču o odnosu dva bića koja se ostvaruju zajedno.
Prema rečima reditelja Vajde, ovo je predstava za one koji razmišljaju, one koji umeju da osećaju i koji znaju šta je katarza.
U ulozi Pat Kembel nastupiće Gordana Đurđević Dimić, dok lik Bernarda Šoa tumači Miodrag Petrović.
Predstava, koju je SNP uradilo u saradnji sa Kulturnim centrom iz Sremskih Karlovaca, premijerno je izvedena 20. decembra 2014. godine.
Na više od 20 izvođenja na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, na gostovanjima u Vojvodini i u čast nagrađenih u okviru festivala „Repasaž“ u Ubu, predstavu je do sada videlo više od 1100 gledalaca.
M.B.

TV spot možete pogledati OVDE