Vesti

Za novi početak - Narodno pozorište u Beogradu nastavlja sa radom, posle tromesečne pauze izazvane epidemijom virusa KOVID-19

29 maj 2020

Narodno pozorište u Beogradu nastavlja sa radom, posle tromesečne pauze izazvane epidemijom virusa KOVID-19.

U toku je nastavak proba dramske predstave „Vasa Železnova“ Maksima Gorkog, u režiji Zlatka Svibena, Opera je započela sa individualnim probama solista i korepetitora, Balet sa individualnim vežbama, a u pripremi je i koncert koji će biti održan 9. jula na Beogradskoj letnjoj sceni – pozorište na Tašmajdanu.

Blagajna Narodnog pozorišta će početi sa radom u ponedeljak, 1. juna u terminima u kojima je i do sada radila, pre podne od 11-15 časova i popode od 17-20 časova.

Kupljene ulaznice koje nisu iskorišćene, moći će da se refundiraju na više načina:

  • Jedna kupljena ulaznica pre pandemije, moći će da se zameni za dve ulaznice za predstave koje će biti prikazane na Beogradskoj letnjoj sceni – Pozorištu na Tašmajdanu, (9. jula Muzičko scensko delo SVETLOST, u kome će nastupiti solisti Opere i Baleta Narodnog pozorišta, 10. jula 2020. godine, predstava BELA KAFA Aleksadra Popovića, u režiji Milana Neškovića).
  • Ulaznice će moći da se iskoriste za predstave Narodnog pozorišta koje će biti na repertoaru u narednom periodu;
  • Ulaznice će moći i da se novčano refundiraju;

Na otvorenoj letnjoj sceni u Subotici, 14. jula biće prikazana predstava BALKANSKI ŠPIJUN Dušana Kovačevića, u režiji Tanje Mandić Rigonat.

                         Veliko nam je zadovoljstvo što je došao trenutak ZA NOVI POČETAK