Вести

Чувени амерички новинар и колумниста Боб Гарфилд гост програма “Белеф разговори – добре приче”, 25. јуна на Великој сцени Народног позоришта

21 јун 2023

У недељу 25. јуна, на Великој сцени (19,30) Народног позоришта у Београду, гост програма  “Белеф разговори – добре приче”, који се одржава у оквиру овогодишњег 31. Београдског летњег фестивала – БЕЛЕФ, биће Боб Гарфилд, један од најпознатијих новинара и колумниста у Америци.

У разговору са Иваном Станковићем, аутором и водитељем емисије “Шта сам теби и ко сам себи”, оснивачем и власником агенције “Communis DDB”, једним од пионира маркетингшке и креативне индустрије на Балкану, господин Гарфилд причаће пред публиком о будућности медија, рекламе и медијском хаосу изазваном дигиталном револуцијом, о вештачкој интелигенцији која пише вести, “Нетфликсу”, “Амазону”, Марку Закербергу, Илону Маску и њиховом утицају на будућност медија.

Боб Гарфилд је двадесет година био коаутор и водитељ недељне емисије “О медијима” (“On the Media”), једне од најутицајнијих политичких емисија са више од два милиона слушалаца на програму NPR-a (New York Public Radio), водеће радио мреже у Америци.

Добитник је најзначајнијих награда за рад у електронским медијима.

Оснивач је конференције “Будућност медија” и гостујући предавач на чувеној “Wharton” Економској школи на којој је држао курс о монетизацији медија у време дигиталне револуције.

Двадесет пет година је писао колумну за часопис “Advertising Age” и био најутицајнији критичар за рекламни бизнис, чије су колумне преко ноћи могле да укину кампање највећих брендова.

Аутор је осам књига из области рекламе и медија, два романа, као и свог стендапа о бизарној Америци “Рогобатни Јеврејин” (Ruggedly Jewish) коју је изводио широм Америке пред више хиљада гледалаца.

Познат као неумољиви водитељ бритког и духовитог језика, Боб Гарфилд ће се сада појавити у улози онога ко одговара на питања Ивана Станковића.

Разговор ће бити вођен на енглеском језику са симултаним преводом.