Вести

Позив за нову генерацију програма „Млади позоришни експерти”

10 октобар 2020

Народно позориште у Београду и организација Три гроша позивају младе од 13 до 19 година да се пријаве за учешће у програму за развој младе публике Млади позоришни експерти. Већ постојећој групи младих експерата придружиће се 12 нових чланова. Програм је у потпуности бесплатан.

Ако желите да видите утиске прве генерације младих експерата, погледајте њихов видео позив вршњацима на ОВОМ ЛИНКУ, као и Инстаграм страницу (@mladi_pozorisni_eksperti) коју они уређују.

Програм се састоји из две главне активности – едукативних, критичких, и креативних радионица, као и посета позоришним представама. Програм има неколико циљева, од којих су најважнији развијање, оснаживање и охрабривање критичког мишљења, стварање културних потреба и навика код младих и креирање платформе за директан дијалог између позоришних стваралаца и младе публике. Програм ће се одвијати током школске године 2020/21 у Народном позоришту у Београду.

Конкурс је отворен до недеље 25. октобра, а резултати конкурса биће објављени најкасније у петак 30. октобра. Радионице почињу у новембру.

Формулар за пријаву налази се на ОВОМ ЛИНКУ.

 

Организација Три гроша, у сарадњи са београдским дечјим позориштима, културним центрима и многобројним сарадницима, развија дечју позоришну публику још од 2016. године  кроз програм Мали позоришни експерти (8-12 година).  

Народно позориште у Београду је 2019. године покренуло програм Платформа који се бави едукацијом и развојем публике, а програм Млади позоришни експерти је једна од првих активности Платформе.