Вести

Саопштење поводом прекида позоришног програма „Београдска летња сцена" на Ташмајдану

29 јун 2020

Услед новонастале ситуације, промене епидемиолошке слике вируса Covid-19 и најновијих одлука медицинског кризног штаба Републике Србије којим се ограничава окупљање на затвореном и отвореном простору до 200 особа, Град Београд је донео одлуку да од 29. јуна заустави позоришни програм Београдске летње сцене на Ташмајдану.

Ова манифестација је осмишљена управо да би се превазишао проблем прекида рада позоришта услед пандемије вируса Covid-19 и увођења ванредног стања са добром жељом да се настави позоришни живот у нашем граду.

Овај јединствени подухват, који је на једном месту окупио сва београдска, многа српска позоришта, приватне и независне продукције, са идејом да публици и свим гостима Београда крајем јуна и током јула омогући гледање преко 40 позоришних представа, показао је да су уметници и публика са великом радошћу ишчекивали поновни сусрет уживо и нове позоришне доживљаје.

Град Београд се захваљује свим позориштима, уметницима, учесницима и публици Београдске летње сцене о чијем евентуалном наставку ће се одлучивати када се за то стекну услови.

У међувремену за све купљене улазнице може да се изврши поврат новца на благајнама матичних позоришта.

Када је реч о Народном позоришту у Београду, осим враћања, постоји и могућност да се улазнице замене за неку од представа са актуелног репертоара у наредној сезони.

                                                          ОСТАНИМО ЗДРАВИ - ОСТАНИМО ЗАЈЕДНО