Вести

Солисткиња Балета Народног позоришта Маргарита Черомухина освојила три значајне награде у Бургасу

9 јул 2023

На Интернационалном балетском такмичењу „Сара Нора Прима“ у Бургасу, прва солисткиња Балета Народног позоришта у Београду Маргарита Черомухина освојила је три признања - Специјалну награду за уметничка достигнућа и најбољи израз која носи име примабалерине Милене Симеонове, Награду Опере Бургас и прву Награду „Balletto del Sud“, за учешће у пројекту.

„Имала сам велику одговорност да представљам себе и Народно позориште на овом  такмичењу. Веома сам срећна због све три награде које сам добила. Оне ће ми дати ветар у леђа и мотивацију за нову сезону. Поносна сам што је мој рад и квалитет препознат и што је Балет Народног позоришта у самом врху, у региону“, каже Маргарита Черомухина која је чланица ансамбла Балета националног театра од 2013. године.

На матичној сцени, млада и веома талентована уметница која је завршила Државну балетску академију у Kијеву и мастер студије на Државном универзитету у Херсону, с великим успехом игра значајне улоге у класичним балетима „Успавана лепотица“, „Kопелија“, „Kрцко Орашчић“, „Лабудово језеро“, „Жизела“, „Дон Kихот“...

Интернационално балетско такмичење „Сара Нора Прима“ одржано је од 1. до 9. јула на сцени Државне опере Бургас, под покровитељством Министарства културе Бугарске.

Галерија