Вести

У МУЗЕЈУ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА НАСТУПИЛИ ТРУБАЧ ИВАН БЛАГОЈЕВИЋ И ПИЈАНИСТА ПЕТАР ИЛИЋ

24 новембар 2014

Концерт под називом ''Concertissimo'', на којем су наступили трубач Иван Благојевић и пијаниста Петар Илић, одржан је  у понедељак 24. новембра у Музеју Народног позоришта у Београду.
На програму су биле композиције Албинонија, Едуарда Барата, Хиндемита и Френсиса Томеа.
Благојевић, који је студије на одсеку Труба завршио у Косовској Митровици на Факултету уметности у класи професора Владимира Поликарпова, активно се бави концертном делатношћу у оквиру соло наступа, камерних ансамбала и оркестара.
Наступао је у Галерији САНУ, Сали Београдске филхармоније, Коларчевој задужбини, Свечаној сали Прве Крагујевачке гимназије, Народном музеју Краљево...
Илић је основне студије, на смеру клавир, завршио у Источном Сарајеву, у класи професора Драгољуба Шобајића и професора Ирине Скерл, а постдипломске студије у класи професора Биљане Горуновић.
Солистички и у оквиру камерних ансамбала, свирао  је у Лиону (Француска), Стрези и Тортони (Италија), Народном позоришту Сарајево, Сали Београдске филхармоније, Малој сали Коларца, Артгет галерији, Галерији САНУ...
Илић се бави и компоновањем.
Тренутно ради на докторској дисертацији из области Методика наставе клавира, под менторством професора Биљане Горуновић.
М.Б.