Vesti

POVODOM SVETSKOG DANA MUZIKE ODRŽAN KONCERT POLAZNIKA OPERSKOG STUDIJA "BORISLAV POPOVIĆ"

22 jun 2014

U okviru završetka trodnevnog programa, koji je Narodno pozorište priredilo povodom Svetskog dana muzike (više o tome pročitajte OVDE), u nedelju 22. juna, u matine terminu, na Velikoj sceni, održan je koncert polaznika Operskog studija "Borislav Popović".
Na programu su bile arije i dueti iz „Figarove ženidbe“,„Evgenija Onjegina“,„Vesele udovice“,„Boema“,„Adijane Lekuvrer“,„Bala pod maskama“,„Simone Bokanegra“,„Fausta“, „Romea i Julije“, „Seviljskog berberina“,„Madam Baterflaj“ i „Kneginje čardaša“.
Publici su se predstavili Jovana Belić, Ivana Janošević, Slobodan Živković, Sanja Kosanić, Biljana Ana Menda, Višnja Radosav, Aleksandra Anđelković, Strahinja Đokić, Jovana Čurović i Nevena Tirnanić.
Gosti koncerta bile su balerine Tamara Pjević i Jana Milenković, kao i njihove kolege iz ansambla Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Filip Tanstal i Tejlor Klou.
Koncert je režirala Ivana Dragutinović Maričić, a Orkestrom Opere Narodnog pozorišta u Beogradu dirigovao je maestro Đorđe Pavlović.
Scenografiju je uradio Boris Maksimović, koreografiju Aleksandar Ilić, dok je Katarina Grčić Nikolić bila zadužena za izbor kostima.
Usavršavanje polaznika u Studiju Narodnog pozorišta u Beogradu "Borislav Popović" traje dve sezone, a školska godina odvija se u periodu od 1. septembra do 30. juna naredne godine.
Članovi umetničkog rukovodstva u sezoni 2013/2014. su prvakinja Opere Narodnog pozorišta i vokalni pedagog Suzana Šuvaković Savić, Đorđe Pavlović (dirigent), Ivana Dragutinović Maričić (reditelj), Andreja Maričić (glumac), Dragoslav Ilić (vokalni pedagog) i Milivoje Veljić (pijanista).
M.B.
 

Više fotografija možete pogledati OVDE