Vesti

POPOVIĆEVA „BELA KAFA“ SA VELIKIM USPEHOM IZVEDENA NA VIDOVDAN U ANDRIĆGRADU

24 jun 2015

Drama „Bela kafa“, po tekstu Aleksandra Ace Popovića, u režiji Milana Neškovića“, izvedena je sa velikim uspehom 28. juna u Andrićgradu.
Predstava je odigrana na Vizantijskom trgu, u okviru programa obeležavanja Vidovdana u tom turističkom, kulturnom, administrativnom i edukativnom kompleksu smeštenom na poluostrvu između reka Drine i Rzava, na nekih 300 metara od čuvene ćuprije u Višegradu.
Poznati komad klasika srpske dramaturgije naišao je na odličan prijem publike koja je na kraju predstave veoma dugim aplauzom pozdravila glumački ansambl u kojem su bili Branko Vidaković (Momčilo Jabučilo), Olga Odanović (Majka Janja), Pavle Jerinić (Deli Jova), Vanja Ejdus (Crkva Ružica), Nenad Stojmenović (Srđa Zlopogleđa) i Nada Šargin (Zora Šišarka).
Oni su veoma efektno odigrali ovaj zahtevni i slojeviti komad u pet činova o sudbini jedne građanske porodice u Beogradu u burnom i smutnom periodu od 1941. do 1965. godine.
Kroz dinamičnu radnju provlače se i prepliću ljubav i mržnja, uvažavanje i prezir, humor i gorčina, međusobno uništavanje, ali i pomoć.
"Bela kafa" je prvi pozorišni komad koji je odigran u Andrićgradu.
Predstava je premijerno izvedena 4. maja ove godine na Sceni „Raša Plaović“.
M.B.