Vesti

BEOGRADSKA PREMIJERA KOMEDIJE "KILLER JOE" 07.04. (GOSTUJE SRPSKA DRAMA NP IZ PRIŠTINE)

4 april 2013

Beogradska premijera komedije "Killer Joe", po tekstu Trejsi Letsa, u režiji Nenada Todorovića i izvođenju glumačkog ansambla Srpske drame Narodnog pozorišta iz Prištine, sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, biće održana u nedelju 7. aprila (19,30) na Velikoj sceni.

- Ne postoji čovek koji je makar malo živeo na Kosovu, a da nije pomešao geografiju sa istorijom. Posebno u Metohiji. Tako se desilo da smo permutovali Divlji zapad 19.veka sa Kosovom 21. Na Kosovu i Metohiji, zemljama eklektičkog sudara i sklada različitih predrasuda, mi, njegovi verni oponenti, pogrešno smo protumačili ovaj komad; Videli smo ga kao svet teturajuće civilizacije gde etiku recikliramo u novac. Bavili smo se likovima čiji su odnosi svedeni na ilegalnu borbu petlova.Kada mi je prevoditeljka rekla da se, bogtemazo, radi o savremenom komadu, bio sam ponižen činjenicom, da još uvek ima ljudi koji žive u Teksasu kao da su na Kosovu - kaže reditelj Todorović (na slici) koji je uloge poverio Vladimiru Jocoviću, Bori Neniću, Bojanu Stojčetoviću, Aniki Grujić i Mileni Jakšić.
Komad je premijerno izveden u Zvečanu 5. marta ove godine, a u međuvremenu, videla ga je i publika u Štrpcu i Leposaviću.
M.B.