Vesti

Članica Operskog studija Narodnog pozorišta „Borislav Popović“ Marija Jelić nastupila sa svetskim mecosopranom Elinom Garančom

5 jul 2021

Na Letnjoj sceni Tašmajdan, 4. jula naša članica Operskog studija Narodnog pozorišta „Borislav Popović“, sopran Marija Jelić, nastupila je sa najboljom Karmen svih vremena Elinom Garančom.

Pred prepunim gledalištem, Marija Jelić rame uz rame sa svetski poznatim zvezdama pevala je Mikaelu, ulogu sa kojom je debitovala sa ansamblom Opere na sceni  Narodnog pozorišta.

Ovo je bilo koncertno izvođenje opere Karmen, a Orkestrom SNP-a dirigivao je, takođe, svetski poznati maestro Karel Mek Čison.

U ulozi Don Hozea nastupio je tenor Džonatan Tetelman, a Toreador je bio bas-bariton Kostas Smoriginas.
 
Publika je ovacijama pozdravljala arije i duete svih ovih izuzetnih pevača.

Bio je to kulturni događaj za Beograd, a samo dva dana pre Beograda, ovo izvođenje Karmen mogla je da čuje publika u Ljubljani na otvaranju njihovog festivala.

Tokom pohađanja  Operskog studija  Narodnog pozorišta „Borislav Popović", Marija Jelić je ostvarila mnoge uloge - nastupala je u „Figarovoj ženidbi“, „Koštani“, „Na uranku“, „Nabuku“, „Rigoletu“, „Karmen“, „Boemima“ kao i na mnogim koncertima.

Sa ponosom ističemo da naši mladi umetnici kao što je Marija Jelić prve korake prave u našem Operskom studiju i spremni su da svoju buduću karijeru grade i na svetski poznatim scenama.
 

Galerija