Vesti

IGOR ĐORĐEVIĆ DOBITNIK "ZORANOVOG BRKA" NA 23. "DANIMA ZORANA RADMILOVIĆA“

28 oktobar 2014

Nagrada "Zoranov brk", druge takmičarske večeri Festivala "Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, pripala je prvaku Narodnog pozorišta u Beogradu Igoru Đorđeviću.
Jednoglasnom odlukom žirija, prestistižno priznanje za najbolju glumačku bravuru, dodeljeno mu je za uloge Martina, Ričija i Dejana u predstavi "Bizarno", po tekstu Željka Hubača i u režiji Snežane Trišić.
U ovom crnohumorniom komadu o traumatizovanom društvu i pojedincima koji se leče kroz agresiju, destrukciju i samodestrukciju, osim Đorđevića, igraju i Nikola Vujović (Điđa, Saša, Gaga), Miloš Đorđević (Voja, Milan, Biksa), Sonja Milojević (Katarina, Majda, Svetlana) i Suzana Lukić (Mina, Ksenija, Iva).
Predstava, koju je Narodno pozorište u Beogradu uradilo u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, premijerno je izvedena 1. oktobra 2013. godine u Šapcu i 12. oktobra na Sceni "Raša Plaović".
Na Festivalu, od 26. oktobra do 2. novembra, u okviru takmičarske konkurencije, biće izvedeno sedam predstava.
Pored Narodnog pozorišta u Beogradu, na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja se ove godine održava po 23. put, učestvuju i Pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“ Zaječar, "Atelje 212" Beograd, Srpsko narodno pozorište Novi Sad, Narodno pozorište Sombor, Narodno pozorište „Toša Jovanović“ Zrenjanin i Kruševačko pozorište.
M.B.