Vesti

IVAN BOSILjČIĆ U NAREDNIH GODINU DANA ČLAN DRAMSKOG ANSAMBLA NARODNOG POZORIŠTA

3 oktobar 2012

Glumac Ivan Bosiljčić potpisao je u sredu 3.oktobra Ugovor o jednogodišnjem angažmanu u dramskom ansamblu Narodnog pozorišta u Beogradu.

Upravnik Božidar Đurović, posle potpisanog sporazuma, podsetio je da istorija srpskog teatra, između ostalog, svedoči da, gotovo ne postoji nijedan veliki glumac u ovoj zemlji koji nije bio član Narodnog pozorišta.
- Ovaj ansambl je sigurno jedan od najboljih u zemlji, a od danas će, uveren sam, vašim dolaskom biti još bolji. To je ansambl koji postiže zavidne umetničke rezultate, u njemu vlada visok profesionalizam i dobra pozorišna klima. Dobro došli i želim vam da uživate sa svojim kolegama i prijateljima gradeći visok stepen profesionalnih i umetničkih standarda na radost svih ljubitelja pozorišta - kazao je Đurović.
Mladi glumac je rekao da se zahvaljuje "od srca na lepim rečima", ali i na pozivu za angažman u ovoj slavnoj teatarskoj Kući.
- Svestan sam da dolazim među glumačke bardove, među najveća imena srpskog glumišta. Ova Kuća predstavlja veoma bitan deo srpske istorije, opšte i pozorišne. Mnogo se radujem što sam ovde, jer se u ansamblu nalazi, možda, i najbolji deo moje glumačke generacije, mojih kolega sa klase kod profesorke Vide Ognjenović, kao i drugih paralelnih klasa. Dakle, znam da dolazim među prijatelje, a vrlo se radujem i što dolazim u dobru konkurenciju. Bez dobre konkurencije nema ni napretka, a tome se ovde nadam - istakao je ovaj glumac mlađe srednje generacije koji je širu popularnost stekao brojnim ulogama u pozorištu, na televiziji i filmu.
M.B.