Vesti

NA TRGU REPUBLIKE IZVEDEN PERFORMANS POVODOM PREMIJERNE OBNOVE "TRAVIJATE"

25 septembar 2014

Povodom predstojeće premijerne  obnove "Travijate",  u četvrtak 25. septembra u popodnevnim časovima na Trgu Republike održan je performans (flash mob) kojim je najavljen povratak te opere na redovni repertoar Velike scene Narodnog pozorišta.
Tom prilikom, obučeni u svakodnevnu odeću, prvaci Opere sopran Sanja Kerkez (Violeta Valeri) i tenor Dušan Plazinić (Alfred Žermon), uz pratnju Ljiljane Cicnar Danilović na harmonici i članova Hora, izveli su popularnu „Vinsku pesmu“, najpoznatiju numeru iz tog Verdijevog remek dela.
Oduševljeni građani, koji su se u tom trenutku zatekli na centralnom gradskom trgu, pozdravili su umetnike gromoglasnim aplauzom i uzvicima bravo. Podršku kolegama pružili su i v.d. upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić i v.d. direktora Opere Ana Zorana Brajović.
„Travijata“, pod dirigentskom upravom Đorđa Pavlovića, biće  izvedena u subotu 4. oktobra na Velikoj sceni  (19,30), a u podeli su i Vuk Zekić (Žorž Žermon), Tatjana Mitić (Anina), Ljubica Vraneš (Flora Brevoa), Igor Matvejev (Gaston), Danilo Stošić (Komisionario), Slobodan Živković (Đuzepe), Pavle Žarkov (Baron Dufol), Mihailo Šljivić (Markiz) i Sveto Kastratović (Doktor Grenvil).
Režiju Borislava Popovića iz 1991. godine obnovila je Ivana Dragutinović Maričić.
M.B.

 

Snimak performansa, u režiji Aleksandra Nikolića, možete pogledati OVDE