Vesti

KONCERT UDRUŽENjA PEVAČA OPERSKE MUZIKE „FIGARO“ IZ BANjA LUKE 13.02. U MUZEJU NP

12 februar 2016

Koncert Udruženja pevača operske muzike „Figaro“ iz Banja Luke biće održan u subotu 13. februara (18,00) u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu.
U okviru programa pod nazivom „U susret operi“, publika će biti u prilici da uživa u kompozicijama Đ. Majerbera, Đ. Verdija, Z.A. Katalanija, Đ. Pučinija, P.I. Čajkovskog,  Ž. Ofenbaha, A. Ponkijelija, F. Lehara, Ž. Bizea i V. Belinija.
Uz klavirsku saradnju Dunje Marković, nastupiće  tenor Vlado Danić, mecosopran Ana Simanić i soprani Ivana Milinčić, Albina Smajlović, Miljana Radinović i Miljana Brezičanin.
Ulaz je slobodan.
Udruženje pevača operske muzike "Figaro" osnovano je u maju 2014. godine s ciljem da afirmišu opersku, ali i drugu umetničku muziku u Republici Srpskoj, kao svojevrstan temelj budućoj operskoj sceni u Banja Luci.
Udruženje je osnovalo nekoliko entuzijasta, diplomiranih solo pevača i pijanista, u želji da kroz održavanje koncerata i predstava, te saradnju s drugim kolegama muzičarima, režiserima, glumcima i plesačima, pokušaju da se izbore za ono za šta su se opredelili u životu - profesionalno bavljenje operskim pevanjem, odnosno muzičko-scenskom umetnošću.
M.B.