Vesti

U RUSKOM DOMU ODRŽAN KONCERT SUZANE ŠUVAKOVIĆ SAVIĆ I PEVAČA OPERSKOG STUDIJA

11 april 2013

Koncert pod nazivom "Rusiji s ljubavlju", na kojem su učestvovali prvakinja Opere Narodnog pozorišta Suzana Šuvaković Savić i mladi pevači Operskog studija "Borislav Popović", održan je u četvrtak 11. aprila u Velikoj sali Ruskog doma u Beogradu.

Program su otvorili specijalni gosti - članovi plesnog ansambla "Rosinka", a potom se na bini, pozdravljena gromoglasnim aplauzom publike, pojavila primadona Savić koja je, uz klavirsku pratnju Nevene Živković, izvela popularnu rusku romansu "Oči čornie".
U nastavku, polaznici Operskog studija izvodili su kompozicije "Stari muž", "Mila nane", "Amor ti vieta", "Ah ti niva moja"...
Suzana Šuvaković Savić je otpevala i ariju Tatjane iz opere "Evgenije Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog, a za kraj programa, svi učesnici, na opšte oduševljenje publike u prepunoj sali, izveli su poznatu srpsku tradicionalnu pesmu iz Prvog svetskog rata "Tamo daleko".
Koncert, koji su zajednički priredili Narodno pozorište u Beogradu i "Ruski dom", održan je povodom 80 godina postojanja tog ruskog centra za nauku i kulturu u Republici Srbiji.
M.B.

Više informacija o Operskom studiju "Borislav Popović" možete pronaći OVDE